Først når giveren er død

Maria Wern 10

Maria Wern 10

Anna Jansson, 2024, Heftet, Bokmål
Karen Stokland Jensen (Oversetter)
199,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Anna Jansson er en av Sveriges mest populære forfattere, og Først når giveren er død er bok 10 i den spennende krimserien med Maria Wern i hovedrollen.

«Lesegleden er reddet en god stund fremover!» SKÅNSKA DAGBLADET

De sier hun har blitt smågal og paranoid etter mannens død – og kanskje er det sant. Natt etter natt begir Frida Norrby seg ut for å grave i jorden. Før han døde visste hun ikke engang at ektemannen hadde en hemmelig bankboks. Nå følger hun kartene hun fant der og graver etter noe hun ikke vet hva er. Mens Frida er ute og graver, er noen inne hos henne og leter i ektemannens papirer. Noen er ute etter det samme som henne, og senere tenner noen på Fridas hus. Deretter forsvinner en kvinne sporløst – hun var den siste som så Frida før mordbrannen. Idet kriminalbetjent Maria Wern kobles på saken, er huset nedbrent, og de gjør et sjokkerende funn i brannruinene: rester av et spedbarn. Men ingen små barn er meldt savnet, og Frida Norrby var for gammel til å være moren og hadde ingen barnebarn. Så hvor kom den lille fra?

«Anna Jansson kan virkelig kunsten å bygge opp spennende intriger som gjør det vanskelig å legge fra seg boken .... Med Først når giveren er død har hun enda en gang skrevet en god og svært leseverdig bok.» DAGBLADET SUNDSVALL

«Det er helt enkelt en god bok, underholdende og spennende.» SVERIGES RADIO

«… spennende intriger som gjør det vanskelig å legge fra seg boken …» DAGBLADET SUNDSVALL

«Anna Jansson vrir og vender på sine hovedpersoner med humor og stor dyktighet, hvilket gir rom for mye samfunnskritikk – ikke minst av hennes hjertebarn, den svenske sykepleien.»
GOTLANDS TIDNINGAR

«Det er spennende, velskrevet og krydret med glade absurditeter som gjør at jeg småler fornøyd midt i mordgåten.» BORLÄNGE TIDNING