Dette er den sanne historien om Peter Røren og Mariann Palmborg, to middeladrende eventyrere som bygget seg et lite seilskip og ville seile jorden rundt. Drømmen om å finne paradis tok imidlertid brått slutt da skuta gikk til bunns i Karibien. Men eventyret endte ikke på havets bunn. Ønsket om å bryte med det vanlige livet der hjemme levde fremdeles i dem, så de hevet skuta og pekte ut ny kurs. Gjennom tusener av nautiske mil, orkaner, tsunami og en latinamerikansk revolusjon bygget de to opp immunitet mot motgang og en sterk motivasjon for å overleve. Til slutt fant de sitt paradis, som innvandrere og minoritet i en fremmed kultur. Kunsten å forlise er en ramsalt og ærlig historie om et havseilas og et eventyr – varmt fortalt av en mann som alltid har nektet å gi opp drømmen. «I det sørlige Karibien og langs kysten av Venezuela, er Peter blitt en levende legende med et renommé som den reneste trollmann. Du kan ikke stige i land på en øy uten å bli hjertelig tatt i mot om du nevner at du kjenner mr. Fixman, som er blitt hans kallenavn her nede.» - Gert Nygårdshaug
Kunsten å forlise
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)

Gert Nygårdshaug
Gert Nygårdshaug er født i 1946 på Tynset og bor i Lier. Han debuterte som 20-åring med diktsamlingen Impulser, og har siden debuten utgitt om lag 30 bøker i ulike sjangere; lyrikk, romaner, barnebøker, noveller, kriminalbøker og eventyr.
Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier for å løse opp stivnede virkelighetsoppfatninger. Hans spesialblanding av vide kunnskaper og tilsvarende fantasi, vitenskap og mystikk, logikk og poesi preger prosabøkene hans.
Forfatteren har blant annet gitt ut Dverghesten, Nullpluss pluss og Søthjerte – en romantrilogi i et erkjennelsesteoretisk tekstlandskap. I Bastionen, Prost Gotvins Geometri, Chimera, Mengele Zoo, Himmelblomsttreet, Afrodites Basseng og Zoo Europa (2018) tar han opp aktuelle samfunnsspørsmål. De fire siste inngår i Mino-serien. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til «tidenes beste norske bok».
Oversikt over Mino-serien.
Oversikt over utgavene i serien om Melkior Mussenden (Klokkemakeren, Nøkkelmakeren og Regnmakeren).
Nygårdshaug er også kjent for sine bøker om hobbydetektiven og gourmetkokken Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Det har kommet 12 bøker i serien, Honningkrukken, Jegerdukken, Dødens codex, Det niende prinsipp, Cassandras finger, Kiste nummer fem, Den balsamerte ulven, Liljer fra Jerusalem, Alle orkaners mor, Rødsonen, Pergamentet og Budbringeren.
Oversikt over utgavene i serien om Frederic Drum.
Den matglade og matkyndige Nygårdshaug kom i 2012 med sin første kokebok, Vår ære og vår mat. En meget lesverdig og original matbok, skrevet i samarbeid med forfatterkollega Torgrim Eggen, og hvor språkkyndige Helen Uri har en gjesterolle som ordstyrer i en samtale mellom de to forfatterne om mat og litteratur.
Mer om Gert Nygårdshaug