Andreas Viestad
Last ned bildet© Foto: Åsmund Holien Mo

Andreas Viestad

Andreas Viestad (1973) er en internasjonalt kjent matformidler, kokebokforfatter, skribent og programleder.

Andreas er kjent for sin gode penn og evne til å engasjere og forklare, enten det er dyrking, eksotiske mattradisjoner eller vitenskap. Som suksessrik kokebokforfatter står han bak utgivelser som Bordet fanger (1999), Hvordan koke vann (2005), Smak av krydder (2007), Ekte mat (2011), På grillen (2012), Noe godt hver dag (2013), Julemat (2014), Den store kjøttkokeboka (2015), 90 retter du må kunne (2019) og Gårdsmat fra hjertet av Norge (2020) og Ekte grønn mat (2023).

Han har gitt ut flere bøker i USA, vært spaltist i Washington Post og programleder for TV-serien New Scandinavian Cooking, som vises i over 50 land. Han er initiativtaker til og faglig leder ved Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo, og etablerer liknende matkultursentre flere steder i landet. Han er medeier i restauranten St. Lars og Salome i Oslo. Andreas deler sin tid mellom Geitmyra gård, familiegården i Farsund og en frukt- og vingård utenfor Cape Town.

I 2015 ble Andreas Viestad kåret til årets inspirator av Matprisen. I 2014 mottok han den gjeve Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris. Allerede i 2002 mottok han Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris.

CV:
Morgenbladet fra 1995-1997
Matskribent i Dagsavisen 1997
Utelivsredaktør i Natt&Dag 1997-1998
Matskribent i Dagbladet Magasinet fra 1999-2019
Skribent i Morgenbladet og DN 2019-
Sommeråpent 2001 og 2003
TV-serien New Scandinavian Cooking, 3 sesonger. Vises på fjernsyn i USA og i mer enn 50 andre land, blant annet Kina, Tyskland og Italia. 30 programmer av den norske versjonen, En bit av Norge, er sendt på TV2.

Lenker

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

  • Ekte grønn mat av Andreas Viestad (Innbundet)look-inside

    Ekte grønn mat

    Spis grønt, dyrk grønt, lev grøntAndreas Viestad
    Bokmål2023Innbundet
    449,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Gårdsmat fra hjertet av Norge av Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad (Innbundet)look-inside

    Gårdsmat fra hjertet av Norge

    Charlotte H. Sveinsen og Andreas Viestad
    Bokmål2020Innbundet
    449,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Julemat av Andreas Viestad (Innbundet)

    Julemat

    Andreas Viestad
    Bokmål2018Innbundet
    399,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Familiemat - noe godt hver dag av Andreas Viestad (Innbundet)

    Familiemat - noe godt hver dag

    Andreas Viestad
    Bokmål2018Innbundet
    449,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Ekte mat av Andreas Viestad (Innbundet)

    Ekte mat

    Andreas Viestad
    Bokmål2016Innbundet
    479,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Norsk mat av Andreas Viestad (Innbundet)

    Norsk mat

    Andreas Viestad
    Bokmål2016Innbundet
    399,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Den store kjøttkokeboka av Andreas Viestad (Innbundet)look-inside

    Den store kjøttkokeboka

    Andreas Viestad
    Bokmål2015Innbundet
    449,–
    Midlertidig utsolgt.
  • Hvordan koke vann av Andreas Viestad (Innbundet)

    Hvordan koke vann

    Andreas Viestad
    Bokmål2011Innbundet
    399,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
  • Reisen til Cadillac av Andreas Viestad (Heftet)

    Reisen til Cadillac

    Andreas Viestad
    Bokmål2008Heftet
    229,–
    Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.