Michael Stilson er nominert til NTNUs litteraturpris 2023

For sin ungdomsroman Kampfikseren.

Michael Stilson-og-kampfikseren
«Kampfikseren» er en forrykende avslutning på en spennende trilogi, skrev NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

Michael Stilson er en av fem på kortlisten til NTNUs litteraturpris 2023. Vi gratulerer!

NTNUs litteraturpris deles ut årlig, og går vekselsvis til et skjønnlitterært og faglitterært verk skrevet i løpet av de to siste årene av en forfatter med tilknytning til Trøndelag. I 2023 er det fem skjønnlitterære verk som er nominert. 

Fotballtrilogien en suksess

Michael Stilson har hatt stor suksess med sine bøker om den unge fotballspilleren Fredrik, og vunnet både Uprisen og Trollkrittet for boken Bare spille ball. For oppfølgeren  Alene gjennom, var han nominert til Uprisen. Kampfikseren den siste boken i trilogien fikk strålende anmeldelser nå den kom. NRKs anmelder mente boken var en forrykende avslutning på en spennende trilogi. – Stilson får spillet til å leve så trykksverten spruter», skrev Nettavisens anmelder og ga boken terningkast 5. Adressenavisen trillet også en femmer «Nok en førsteklasses ungdomsroman fra en forfatter som med dette har levert hat trick».

I Kampfikseren så lever Fredrik, fra Bare spille ball og Alene gjennom lever, ut proffdrømmen i Tyskland. Fremtiden ser lysende ut, og når vi møter han i den nåværende sesongen er det kun to fotballkamper igjen. Men agenten Marko presser på for at Fredrik utfører siste ledd i en plan, en plan som vil få store konsekvenser. Det står om penger og kontrakter, og Fredrik må ta noen avgjørende valg.

Michael Stilson er fra Trondheim og er tidligere profesjonell fotballspiller og utdannet lærer. Han har jobbet for NRK med bl.a dramaserien Heimebane og minidokumentaren Stilson på benken

Kampfikseren

Michael Stilson

Dette er siste bok i trilogien om fotballproffen Fredrik Markussen fra den prisvinnende forfatteren Michael Stilson.

Les mer
Kampfikseren
KampfikserenMichael Stilson
329,–

Alene gjennom

Michael Stilson

Fredrik fra «Bare spille ball» er storspiller på Mjøndalen og rykter om større klubber og fete kontrakter svirrer.

Les mer

Vinner av Uprisen og Trollkrittet

Bare spille ball

Michael Stilson

«Bare spille ball» handler om å elske fotball, men ikke å være forberedt på de harde realitetene.

Les mer
Bare spille ball

Vinner av Uprisen og Trollkrittet

Bare spille ballMichael Stilson
299,–

Les også: Når er det riktig å satse på en proffkarriere i fotball? intervju med Michael Stilson

NTNUs litteraturpris

Juryen for NTNUs litteraturpris 2023 har vært: Juryleiar Karolina Drozdowska, førsteamanuensis ved Institutt for språk og litteratur, NTNU, Siri Aurland Bredesen, avdelingsleiar Norsk Forfattersentrum Midt-Norge, Henrik Aasgaard Sortland, masterstudent ved Institutt for språk og litteratur, NTNU og Aja Bugge, programsjef og Trond Åm, daglig leder, begge ved Litteraturhuset i Trondheim.

NTNUs litteraturpris på kr 20 000 går vært år til et norskspråkleg verk av en nålevende forfatter med tilknyting til regionen, vekselvis til skjønn- og faglitteratur.