Den falske rosen

Sally Jones 3

Jakob Wegelius, 2023, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Bodil Engen (Oversetter)
349,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Klassisk historiefortelling av aller beste sort!
«Til Madame

De har bedt meg skrive ned alt jeg vet om mannen som ble kalt Shetland Jack. Og det skal jeg gjøre. Jeg skal fortelle Dem om hans harde liv. Og jeg skal fortelle den grufulle sannheten om hans voldsomme død.

Men historien om Shetland Jack endte ikke da han døde. Og nå er historien hans blitt en del av min egen. Det må jeg også skrive om, selv om det føles tungt. Mye av det som har hendt meg det siste året, ville jeg helst bare ha glemt.»

Når Sally Jones og Chiefen, hennes bestevenn og arbeidskamerat, oppdager et mystisk roseformet halsbånd gjemt om bord på skipet deres, blir det starten på et nytt nervepirrende eventyr for den sjøfarende gorillaen og hennes trofaste venn. Fast bestemt på å komme til bunns i mysteriet, setter de seil mot Glasgow. Her faller de i hendene på byens mest fryktede gjeng, ledet av en beryktet smugler-dronning som ikke skyr noen midler for å slå kloa i smykket selv.

Sally Jones tas til fange hundrevis av mil unna vennskap og trygghet. I denne situasjonen må hun bruke all sin styrke, besluttsomhet og vennlighet for å unnslippe fangenskapet og for å klare å løse mysteriet med den falske rosen. En forrykende fortelling som fører oss fra Lisboa til Shetland og over det store hav.

Den falske rosen er en spennende blanding av reiseskildring og detektivhistorie, og den er en frittstående fortelling satt i samme univers som de prisbelønte bøkene Legenden om Sally Jones og Morderens ape.