Det osmanske rikets hemmelighet

Crux 1

Raymond Khoury, 2021, Ebok, Bokmål, EPUB
Linda Marie Vikaune (Oversetter)
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Når 300 år av historien viser seg å være en løgn, har sannheten en høy pris

Paris 2017. Det osmanske riket har hatt herredømme over Europa i over 300 år

Kamal Agha er en høyt respektert politietterforsker, og han setter sin ære i å beskytte riket fra trusler, enten de kommer utenfra eller innenfra. Men det er farlige tider. Under sultanens autokratiske regime er det ingen som er utenfor mistanke.

Da en naken mann dekket av tatoveringer dukker opp langs Seinens bredd og tar livet av en forbipasserende, får Kamal i oppgave å få tak i ham. Men å stille for mange spørsmål kan være farlig, spesielt når sporene etter den mystiske mannen fører Kamal til en hemmelighet fra rikets fortid, en hemmelighet som har med selve kjernen i rikets velmakt å gjøre.

En hemmelighet som sultanen og alle i hans innerste krets vil gjøre alt for å holde begravet.

«Den beste tenk om-thrilleren på lang, lang tid.»
Lee Child

«En maktdemonstrasjon både når det gjelder fortellerevne og konsept. Det er ikke bare en kontrafaktisk historie, men et skrekkeksempel som både reflekterer og berører de utfordringene vi har i vår tid og del av verden. Den er spennende, urovekkende, inspirerende og bent frem imponerende. Denne boken vil få deg til å se på historien og din rolle i den med nye øyne. Forbered deg på å bli preget og endret for alltid.»
James Rollins

«En dystopisk thriller som viser en høy grad av intelligens … vil tiltale alle som likte En tjenerinnes beretning
Independent

«Kontrafaktisk historiefortelling blir ikke mye bedre enn denne tankevekkende hjernevrideren … Denne må regnes som en klassiker innenfor sjangeren.»
Publishers Weekly

«Det osmanske rikets hemmelighet et mesterverk. En fengslende storskalafortelling, med noe å tygge på på hver eneste side. Det er en frisk pust, en alternativ historie som fyrer på alle sylindre og vil bli sittende i lenge etter at du er ferdig med å lese. En episk fortelling i mesterklassen.»
Steve Berry

«En forfatter i verdensklasse, som skriver førsteklasses thrillere.»
Daily Telegraph

«Raymond Khoury har skapt en alternativ historiefortelling som vil forbløffe deg. En fullstendig oppslukende historie som er spent opp mellom århundrene, og som du kommer til å huske lenge.»
David Baldacci

«Det virkelig spennende i Khourys komplekse, bredt anlagte plot er ikke spenningselementene på overflaten, men det underliggende konseptet.»
The Wall Street Journal

«Alternativ historie … massevis av action … dette er skikkelig gøy. Ikke bare en intelligent, oppslukende thriller, men også et betimelig besøk i en virkelighet slik den lett kunne ha fortont seg. Så godt researchet og skrevet at det føles skremmende realistisk. Like tankevekkende som underholdende.»
Brad Meltzer

«… et utmerket tilskudd til sjangeren.»
Weekend Sport