Det siste måltidet

Bokskatter 1

Mandy Mikulencak, 2019, Ebok, Bokmål, EPUB
Maria Øygarden (Oversetter)
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Rå og hjerteskjærende. (...) Denne brutalt ærlige romanen vil du tenke på lenge etter at siste side er lest." Historical Novel Review

En vakker og bevegende roman som får en til å minnes Barnepiken og filmen Dead man walking.

Barn som vokser opp i skyggen av Louisiana State Penitentiary, flytter som oftest derfra når de blir voksne. Men Ginny Polk velger å komme tilbake for å arbeide som fengselskokk. Hun kjenner den brutale virkeligheten bak veggene, hører hylene til menn som blir slått og raslingen av lenker fra innsatte som er fengslet sammen. Hun har aldri sett på dem som monstre, selv ikke de som er dømt til døden. Derfor har hun påtatt seg en ekstra oppgave: å servere dem et siste måltid.

Hun møter mye motstand, blant annet fra mannen som var farens bestevenn og nå hennes kjæreste. Og da Ginny snubler over opplysninger om mannen som ble henrettet for å ha drept faren hennes, fører det til en rekke mørke og smertefulle avsløringer …

"En seriøs, vakkert skrevet bok, som viser hvordan hemmeligheter kan ødelegge en familie. Den handler om rase, død og det livet vi lever, noen ganger mot bedre vitende … Romanen er fylt av hendelser fra vår fortid – blant annet Ku Klux Klan – som mange helst vil lukke øynene for. Det siste måltidet er gripende og veldig, veldig ekte.

--New York Journal of Books

"Det siste måltidet er et uforglemmelig dypdykk i raserelasjoner, medfølelse og mystikk. Må leses."

--Library Journal