Gi rom og vær nær av Eline Snel (Heftet)

Gi rom og vær nær

mindfulness for foreldre med tenåringer (12-19 år)

Eline Snel, 2014, Heftet, Bokmål
Eve-Marie Lund (Oversetter)
Henrik Jansen (Illustratør)

Eline Snel, som introduserte mindfulness i nederlandske skoler for over tjue år siden, har først og fremst skrevet denne boken for foreldre og bonusforeldre med tenåringsbarn. 

299,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Denne boken er først og fremst for foreldre og bonusforeldre med tenåringsbarn. Tenåringen er både kvikk og gøyal, sårbar og utålmodig, uforutsigbar og krevende. Selvstendighet og å ordne opp i det meste selv, er «kamp-ropet».

Men når det butter mot, kan terskelen for å be om hjelp være høy og innebære følelsestilstander med høy temperatur, som ender med å tappe alle parter for krefter.

Eline Snel beskriver hun blant annet hvordan man kan lære seg stå «på stedet marsj», en ferdighet som har overraskende god effekt i turbulente situasjoner. Det dreier seg om å reagere, å være «på», som om du legger inn en tankestrek - et rom - som fylles av oppmerksomhet og nærvær og en ikke-dømmende holdning overfor barnet ditt. Da vil du vise velvilje, empati og bygge tillit.

Og slik kommer du også i kontakt med dine følelser, din klokskap og gleden over å være sammen.

Eline Snel, nederlandsk pedagog, har utviklet et meditasjonsopplegg for barn og ungdom inspirert av Jon Kabat-Zinns mindfulnessmeditasjon. Hun mener at det å meditere faller svært naturlig for barn.