Karolines kamp

Karoline Blicher 2

Kim Leine, 2023, Innbundet, Bokmål
449,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Karolines kamp er andre bind i den kritikerroste trilogien om Karoline Blicher og hennes vei til makten. Første bind tok henne til Russland, andre bind tar henne til USA.

Det er 2016 og Karoline Blicher har fått plass på tinget for Demokratisk Alliance. Da det blir uro i partiet, er Karoline klok nok til å holde avstand. I stedet drar hun til USA for å studere Donald Trumps evne til å vekke massene.

Mens maktkampen i Demokratisk Alliance truer med å splitte partiet brygger Karoline på sine egne planer for å komme til makten. Hvor mye – og ikke minst hvem – er hun villig til å ofre for å nå dit?

Samtidig er den unge IT-ekspert Annie Faurschou i Forsvarets etterretningstjeneste kommet over spor av Karolines kontakt med russerne. Spørsmålene i kjølvannet av oppdagelsen er ikke bare hyggelige. Er den nyvalgte folketingsrepresentanten i lomma på russerne? Det ser ikke ut som Annies overordnete er veldig interessert i at hun skal grave i det. Men hvorfor det? Er de innblandet på noe vis? Og hvem er i så fall «de»?

Tredje bind, Karolines krig, kommer i 2024.