Torkil Damhaug Ondskap og hemmelige spor

Torkil Damhaug har en imponerende katalog av bøker, med store suksesser som Glasshjerte (2017) og Se en annen vei (2019). Denne høsten er han aktuell med den psykologiske krimboka Hund uten grav, som har fått mye ros fra anmelderne. I samtale med Knut Gørvell forteller forfatteren om sin nye bok, om ondskap og om et hemmelig spor gjemt inne i boken.

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, høsten 2022.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Torkil Damhaug

Torkil Damhaug (1958) debuterte med Flykt, måne i 1996, en roman som fikk meget god mottakelse. Damhaug er utdannet lege med spesialisering innenfor psykiatri, og leger er hovedpersoner i flere av hans bøker.

I 1999 kom Syk rose, en bisarr fortelling som befinner seg i et fascinerende skjæringsfelt mellom thrilleren, den psykologiske roman, og den absurde tradisjon. «En fantastisk roman. Les den langsomt,» skrev en kritiker om romanen Overlord (2006), som utspiller seg mot en bakgrunn av historiske hendelser — nazistenes maktovertagelse i Tyskland og krigen dette utløste.

Etter denne romanen ble Damhaug forfatter på heltid. Han utgav krimromanene Se meg, Medusa (2007), Døden ved vann (2008), Ildmannen (2011), Sikre tegn på din død (2013) og En femte årstid (2016). Torkil Damhaug har vunnet Rivertonprisen to ganger. For Ildmannen (2011) og En femte årstid (2016) . Glasshjerte (2017), Se en annen vei (2019) og Hund uten grav (2022) er hans nyeste romaner.

Les mer
Foto: Lina Hindrum

Hund uten grav

Torkil Damhaug

I denne sterke thrilleren av Torkil Damhaug dras leseren inn i en verden der vold og hevn truer, men der også omsorg og forsoning er mulig.


Gina Witt, feminist og tv-kjendis, beundres og hates for sitt aktualitetsmagasin på NRK. En episode om overgrep får fatale følger, og kort etter blir den omstridte programlederen funnet drept i søsterens hjem.


Den tidligere stjerneadvokaten Fred Rivers får vite at det var datteren hans Silje som kom hjem og fant den drepte – og at drapet har en uhyggelig likhet med det han for tolv år siden selv ble dømt for. Han blir ikke kvitt tanken på at også Silje kan være i fare.

Les mer