Det som ligger under

Stjerneforfatterne anbefaler 7

Mark Billingham, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
Rune Larsstuvold (Oversetter)
179,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale


Tom Thorne er tilbake i førersetet, men det skal vise seg å ha en høy pris. Stuart Nicklin, den farligste psykopaten han noen gang har fått buret inn, lover å avsløre hvor han gjorde av levningene fra en drapssak 25 år tidligere. Men bare hvis Thorne selv går med på å følge ham dit.

Sammen med et spesialteam reiser han til en avsidesliggende øy i Wales. Avsondret fra fastlandet og prisgitt et lunefullt vær er Thorne fast bestemt på å få jobben gjort og komme seg tilbake før Nicklin klarer å overliste dem.

Men Nicklin kjenner øya godt og har hatt god tid til å planlegge. Snart dukker det opp nye levninger, og Thorne står overfor sitt livs vanskeligste beslutning …

«Fremkaller på glimrende vis den skumle øde øy-atmosfæren, og den litt trykkende stemningen i denne makabre thrilleren lettes av humor og troverdige romanfigurer.»
Sunday Mirror

«En atmosfærisk og medrivende fortelling med en fenomenal slutt.»
Sunday Express

«Det sterke plotet og den i overkant plausible skurken viser hvor god Billingham er, og bygger opp under Thornes rykte som en minneverdig, ikke helt lytefri helt.»
Daily Mail

«Jeg elsker overraskende krimromaner, og Det som ligger under er en slik (…) Her er det ingen spørsmål om hvem som er morderen eller offeret (stort sett). Fokuset ligger i stedet på «hvorfor», eller motivasjonen, om du vil, bak det som driver plotet fremover som en stillfarende, dødelig rakett, og hver side som vendes, får leseren til å flytte seg lenger og lenger ut på kanten av stolen … En av Billinghams beste så langt, og definitivt hans mest spennende.»
Bookreporter

«Den dystre settingen bidrar til den perfekt truende og skumle stemningen … Thrillere har en tendens til å stå og falle på skurkekarakterene, og Nicklin kan så visst få det til å gå kaldt nedover ryggen på deg med sin grusomme utpsykingstaktikk.»
The New York Times Book Review

«I likhet med den manipulerende Nicklin bedriver Billingham en frydefull lek med leserne, og de flestes nerver vil være frynsete lenge før Nicklins sadistiske plan kommer for dagen. Den tolvte Thorne-boken er en spenningsmessig tour de force …»
Kirkus Reviews (starred review)

«I den tolvte boken i serien utnytter Billingham de dystre, barske rammene til det fulle og skaper en skummel atmosfære …»
Booklist

«Billingham kunne ikke ha valgt et skumlere scenario …»
Curled Up with a Good Book