Blokkhuset i urskogen

Hjortefot 6

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Eivind Hauge (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale


Ned var eneste sønn av Mathias Preston, en av grunnleggerne av nybygget Wild Oaks på Kentucky-siden av Ohio, der Ned hørte hjemme. Blossom hadde de tatt til seg mens han var ganske liten. Nå var det blitt en kraftig kar av ham og han var trofast mot sitt herskap. Omtrent fem mil fra Neds hjem lå Fort Bridgeman, et blokkhus på den østre bredden av Lickingelva, midt inne i Kentuckys urskog. Det var bygd noen år i forveien til forsvar for et nybygg. Men aldri så snart var fortet ferdig og nybyggerne begynt å rydde land, før shawanoene og wyandotene angrep nybrottsmennene og bare lot rykende aske bli tilbake. Dette stanset pionérene for en tid, til et par modige menn, som likte stedet, slo seg ned like under blokkhuset som jo hadde vist seg å kunne holde stand. I denne fortellingen er Ned og Blossom på vei til blokkhuset. Mellom Ohio og blokkhuset vokser skogen vill og urørt – dette er de amerikanske urinnvånerne sitt territorium. Det er mange som holder øye med guttene i urskogen. Blant andre Hjortefot.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.