Hjortefot i skogen

Hjortefot 1

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Håkon Bjerre (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Som liten gutt blir shawnee-indianeren Hjortefot tatt til fange av hvite nybyggere. Den første tiden er han fiendtlig innstilt til dem, men etter hvert blir han nybyggernes mest trofaste venn. Det viser seg snart at det bor usedvanlige evner i gutten, og da han vokser til, er det ikke den mann som kan hamle opp med ham i styrke, mot og all slags idrett. Så snart han er ferdig på skolen, drar han ut i villmarka igjen for å prøve å skape forsoning mellom urinnvånerne og nybyggerne. De fleste av hans stammefrender legger ham for hat for dette, og mang en blodig kamp må han kjempe for å forsvare seg mot dem.

Nybyggerne i Ohio har sluttet fred med Shawnee-indianerne. Men ikke alle har begravd stridsøksen. Hjortefot er Shelton-tvillingenes store forbilde. Gang på gang redder han dem fra villmarkens nådeløse farer, og fra deres svorne fiende Røde Ulv.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.