Rødhud og speider

Hjortefot 16

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

En kjølig vårmorgen er brødrene Ezra og Oliver Brinton og Ezras sønn Walter på vei over Texasprærien med kurs for San Antonio de Bexar. Walter var nettopp sluppet ut av klørne på comanche-indianerne. At han klarte å flykte, var utelukkende Ookoos fortjeneste. Ookoo var selv indianer og sønn av den vidkjente høvdingen Kurringk, men han var Walters trofaste venn. Grunnen til dette vennskapet var at Walter en gang hadde spart indianerguttens liv under en tvekamp. Best det er, blir de tre mennene overrasket av en høy, slank kar med en diger fjærkrone på hodet. Fram fra beltet stikker en diger jaktkniv. Mannen roper et eller annet på comanchespråket, sannsynligvis en trussel, men får ikke tid til å gjennomføre det han har planlagt å gjøre før en tredje mann dukker opp på skueplassen, noen få skritt bak den første. Den nyankomne har klær sydd av hjorteskinn og på hodet har han en diger sombrero som delvis skjuler det lange, ravnsvarte håret.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.