På Ohio

Hjortefot 5

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Eivind Hauge (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

En sommerdag i 1789 kom det melding til Wild Oaks om at en elvebåt var på vei til nybygget med to familier fra Wheeling, hovedstaden i Vest-Virginia. På den tiden gikk det en stadig strøm av utvandrere vestover, så en båt med et par familier ombord skulle en ikke tro ville vekke noen oppsikt. Men disse som nå var underveis, var gamle venner av Martin Preston, han som hadde grunnlagt nybygget. Derfor hadde sønnen, Ned Preston, gitt seg av sted i kano oppover elva for å ta imot dem og følge dem nedover. De hadde angitt tidspunktet for avreisen så nøye at det var lett å regne ut når de skulle være framme. Unge Preston har med seg Wildblossom Brown på turen, som blir alt annet enn stille og rolig. Heldigvis kommer Hjortefot dem til unnsetning.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.