Trapperne ved Ozark

Hjortefot 10

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Tore Kviland (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Det vrimler av pelsdyr i de ville og ukjente traktene ved Ozark-fjellene. Faren til Fred har vært der en stund og nå har han sendt bud etter sønnen og bedt han om å slutte seg til de andre jegerne der. Det er Hjortefot som kommer med budet. Det lyder slik: "Min kjære sønn. Balby har skadet seg i foten og blir nødt til å holde seg i ro framover, så vi har liten nytte av ham. Derfor vil jeg gjerne at du trer inn istedenfor ham, det er du både gammel og sterk nok til. Du vil ikke ha vanskelig for å finne fram. Det er 15 mil fra Greville og hit, og det må du kunne greie på en fire-fem dager. Min unge venn Hjortefot bringer deg dette brev. Hils din mor og søster. Din far.» Fred og vennen Tim gir seg straks i vei mot Ozark. På veien dit møter de Hjortefot. Han beskytter dem mot farer av alle slag. Men da de omsider kommer fram til trappernes hytte, aner de uråd.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.