Hulen ved elven

Hjortefot 13

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

En liten sti bukter seg fram gjennom storskogen, tråkket av dyr og mennesker i århundrenes løp. En ung jente dukker fram mellom de jettestore trærne. Det er Agnes Altman, datteren til en av de første pionérene i Ohio-traktene. Noen skritt etter følger George Ashbridge, sønn til en annen nybrottsmann. Plutselig stanser hun og lytter spent. De blir forfulgt. Snart flykter de for livet. Heldigvis oppdager de en hule i fjellveggen som de kan gjemme seg i.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.