Indianeren Hjortefot

Hjortefot 4

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Eivind Hauge (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Hjortefot var bare atten år, men hverken blant hvite eller røde kunne noen måle seg med ham i bueskyting og hurtigløp. Han gikk for å ha en ualminnelig skarp forstand og et mildt, behagelig vesen. Få kjente skogen så godt som han. Da Wild Oaks for noen måneder siden var blitt overfalt av indianere, var han kommet nybyggerne til hjelp. Tidligere hadde hverken huronene, wyandotene eller hans egen stamme, shawanoene, hatt noe å utsette på ham, de hadde tvert imot vært stolte av ham. Men nå hadde han stilt seg på de hvites side i kampen. Hjortefot faller derfor i unåde blant sine egne og må vokte seg for farer fra alle kanter.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.