Jernarm

Hjortefot 8

irokesernes oppstand

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Tore Kviland (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Tre gutter tar seg nedover Catsuga-elven i et forsøk på å komme seg i sikkerhet. Irokesernes høvding Jernarm og den rasende stammen hans, har tatt opp stridsøksen og vil ha nybyggerne bort. Jernarm har sverget å aldri hvile så lenge den hvite mann streifer om på forfedrenes jaktmarker. Den ene av guttene i kanoen, Benny, er lam i venstre ben og bruker krykke. For å klare å forflytte seg raskt nok, ser guttene ingen annen utvei enn å ta seg nedover elva. Det viser seg å være et skjebnesvangert valg. Oppmerksomme øyne følger dem fra elvebredden.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.