Høvdingens flukt

Hjortefot 12

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

På elva Ohio brukte nybyggerne flatbåter for å komme seg nedover floden, og det hendte ikke sjelden at disse farkostene ble kapret. I Høvdingens flukt er Simon Kenton om bord på en flatbåt som blir forsøkt kapret. Nybyggerne tar shawanoenes mest aktede høvding, Panteren, til fange. Panterens stammefrender sverger hevn og gjør det de kan for å befri sin leder.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.