Ildpilen

Hjortefot 7

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Tore Kviland (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

Ildpilen hadde fått navnet på grunn av at han aldri hadde møtt sin overmann i løp. Han var en høvding som shawanoene hadde blind tillit til og fulgte gjennom tykt og tynt. Drevne skogsfolk fortalte at det bare var den uforliknelige og berømte Hjortefot som kunne legge Ildpilen bak seg. I denne fortellingen er det unge Wharton som løper om kapp med Ildpilen. Det blir et hissig kappløp på liv og død.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.