Røde fjær

Hjortefot 14

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

16-åringen Melville Clarendon og den vesle søsteren hans, Dorothy, rir gjennom en av de store skogene i Sør-Minnesota. De er på vei til foreldrenes gård, men når de kommer hjem, oppdager de til sin forferdelse at verken foreldrene eller dyrene på gården er der lenger. Foreldrene har etterlatt seg et brev, der de skriver at de har sett seg nødt til å flykte fordi siouxindianerene, som blir ledet av den beryktede krigeren Røde fjør, er på krigsstien. Med ett blir barna beskutt utenfra og snart er inntrengerne på vei inn i huset.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.