Den siste kamp

Hjortefot 19

Edward S. Ellis, 2024, Nedlastbar lydbok, Bokmål, MP3
Hans Braarvig (Oversetter)
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe nedlastbare lydbøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter.

Omtale

En vakker solskinnsdag i året 1675 blir folk i den vesle nybyggerkolonien Chilton i provinsen Plymouth vekket av trommehvirvler, og de er straks klar over at et indianerangrep er nært forestående. Alle voksne menn i grenda samler seg utenfor kaptein Stormers hus, væpnet med kniv og muskett. Derfra marsjerer de, tre mann i bredden, til den vesle kirken og setter seg på de lave trebenkene på høyre side, alle med musketten innen rekkevidde. På den andre siden har kvinnene plassen sin, mens en flokk gutter har kravlet opp i trappa til prekestolen. Nå venter de på angrepet.

Den amerikanske forfatteren Edward Sylvester Ellis (1840 – 1916) levde samtidig som de store indianerkrigene på 1870-tallet. Best kjent er han kanskje for bøkene om Hjortefot, en amerikansk urinnvåner. Med malende naturbeskrivelser og spennende actionscener, transporterer forfatteren oss tilbake til et annet sted og en helt annen tid enn vår. Bøkene om Hjortefot bidrar til å gi innsikt i og forståelse for en del av verdenshistorien og sivilisasjonens utvikling. Samtidig er de produkter av sin tid og kan derfor inneholde ord, beskrivelser og holdninger som vi i dag oppfatter som støtende.